Danes je 21.5.2022

DDV v poslovni praksi
Produktni menedžer

2022.04 Uvodnik

Uredništvo založbe Verlag Dashöfer

Spoštovani!

Davčnemu organu smo zastavili vprašanje, kakšno stopnjo DDV bi moral davčni zavezanec pri prejemanju gradbenih del za obnovo objekta obračunati pred spremembo njegove namembnosti, ob dejstvu, da je ves čas vedel, da objekt ne bo namenjen trajnemu bivanju. Odgovor davčnega organa si preberite v članku.

V nadaljevanju vam v branje nudimo odgovore na konkretna vprašanja, ki se naročnikom porajajo ob obravnavi davka na dodano vrednost. Na vsa vprašanja odgovarja izkušena strokovnjakinja za področje DDV, mag. Aleksandra Heinzer.

Hkrati vas želimo povabiti na certificirani seminar Šola zahtevnejših DDV primerov z mag. Aleksandro Heinzer, ki zajema poglobljen pregled najpomembnejših področij iz prakse in izbrane posebne ureditve, ki se jim pri svojem delu z DDV ne boste mogli izogniti. Šola je zasnovana na teoretičnem in praktičnem delu in s ciljem, da udeleženec prejme pravilna orodja, ki jih za reševanje primerov v praksi potrebuje. V okviru predavanja boste udeleženci seznanjeni tudi z DDV spremembami v letu 2022.

Več informacij in prijava TUKAJ >>.

Vabljeni k branju!

Uredništvo založbe Verlag Dashöfer


 

On-line vestnik DDV v poslovni praksi je strokovna revija, ki vas obvešča o aktualni praksi na področju davka na dodano vrednost. Vsebuje strokovne članke, ki vključujejo vse novosti v DDV zakonodaji in primere iz prakse v obliki odgovorov na vprašanja. Vsebine opozarjajo na napake in posebnosti ter podajajo ustrezno rešitev problema, pri tem pa se sklicujejo na pravno podlago, sodno prakso ali pojasnila FURS. Izhaja 1x mesečno.

Vsebine, objavljene v on-line vestniku, vsebujejo napotila na ustrezne člene ZDDV-1 in PZDDV (z aktivno delujočimi hiperpovezavami na prečiščeno zakonodajo). Poleg slovenske DDV zakonodaje je v rešitvi vsakega primera upoštevana tudi EU zakonodaja (Izvedbena uredba, Direktiva o DDV). V strokovnih člankih so poleg zakonodaje vedno upoštevana aktualna pojasnila davčnega organa, pa tudi sodbe Evropskega sodišča, ki so za davčne zavezance zavezujoče. 

Poleg strokovnih člankov so vam na voljo tudi Pravni predpisi, kjer najdete čistopise zakonov in podzakonskih aktov z označenimi spremembami in Pojasnila FURS, v zbirko katerih sproti dodajamo nova pojasnila davčnega organa. Naročnikom on-line vestnika pripadajo tudi druge ugodnosti:

  • na voljo vam je servis vaše vprašanje-odgovor strokovnjaka
  • o vsaki novi številki ste obveščeni po elektronski pošti
  • vsaka številka se odpira v PDF formatu
  • vsako številko lahko natisnete ali shranite na vaš računalnik
  • na voljo vam je arhiv vseh številk on-line vestnika >> dostopate lahko tukaj

Avtorica:

mag. Aleksandra Heinzer

je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.arjev in tečajev.

 
Vsebina
Naročilnica

Cena 12-mesečne naročnine znaša 13 eur mesečno.Praktične informacije
Menjalniški tečaj 19.5.2022
1 EUR1,05 USD (+0,01)
1 EUR7,54 HRK (+0,01)
1 EUR0,85 GBP (+0,01)
1 EUR4,64 PLN (-0)
1 EUR24,7 CZK (+0,06)
Druge valute
Povračila stroškov
Dnevnice - Slovenija
Odsotnost nad 12 - 24 ur. 21,39 EUR
Odsotnost nad 8 - 12 ur. 10,68 EUR
Odsotnost nad 6 - 8 ur. 7,45 EUR

več

več