On-line vestnik: DDV V POSLOVNI PRAKSI
On-line vestnik: DDV V POSLOVNI PRAKSI

Pozdravljeni,

FURS je na svoji spletni strani objavil pojasnilo v zvezi z obveznostjo predložitve obrazca DDV-PPS (prijava pridobitve vozila iz tujine) v primeru, ko davčni zavezanec iz Slovenije kupi vozilo v drugi državi članici Unije od drugega davčnega zavezanca, pri čemer je vozilo v osnovi namenjeno nadaljnji prodaji in ni zavedeno v osnovnih sredstvih podjetja, vendar ga ta zavezanec registrira na svoje ime, da pridobi prometno dovoljenje.

V njem pojasnjuje, da če želi davčni zavezanec, identificiran za namene DDV, ki pridobi rabljeno vozilo pod pogoji, enakimi tistim iz prvega odstavka 46. člena ZDDV-1, ali novo vozilo iz druge države članice, vozilo registrirati, prijavi pridobitev vozila davčnemu organu na obrazcu DDV-PPS v elektronski obliki prek sistema eDavki in izkaže DDV v obračunu DDV, ne glede na to, da je vozilo namenjeno nadaljnji prodaji. Brez predložitve obrazca DDV-PPS se vozila namreč ne sme registrirati.

Tudi v tokratni izdaji vestnika DDV v poslovni praksi vam v nadaljevanju predstavljamo čisto novo in še neobjavljeno pojasnilo davčnega organa, ki ga je od FURS pridobila davčna strokovnjakinja.

Vabljeni k branju!

Kristina Suhadolnik

strokovna urednica

On-line vestnik DDV v poslovni praksi je vaš osebni vodnik skozi zapletene poti v labirintu DDV zakonodaje. Da je on-line vestnik učinkovit pripomoček za delo z DDV pričajo njegovi jedrnati članki, ki jih za vas pripravljajo najboljši davčni strokovnjaki. Vsebine so predstavljene na jasen in razumljiv način, dodano vrednost pa predstavljajo praktični nasveti in posebna opozorila.

On-line vestnik DDV v poslovni praksi je namenjen vsem, ki morajo pri svojem delu dobro poznati vsa zahteve DDV zakonodaje na različnih področjih.

ON-LINE VESTNIK VAM PRINAŠA:

  • nove DDV informacije vsakih 14 dni
  • komentar novosti s področja DDV zakonodaje
  • odgovore strokovnjakov na vprašanja bralcev
  • arhiv vseh številk vestnika od leta 2005 dalje >> TUKAJ
O izidu nove številke on-line vestnika boste obveščeni po elektronski pošti, skupaj s pdf verzijo.

OSEBNA SVETOVALKA ZA ON-LINE VESTNIK

Potrebujete informacije v zvezi z uporabo on-line vestnika?
Na voljo vam je vaša osebna svetovalka Cvetka Gilly!

01/43-45-599


Uredništvo
Kristina Suhadolnik, mag. soc.
E-pošta: kristina.suhadolnik@dashofer.si

Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.
Dunajska cesta 21
1000 Ljubljana

Brezplačna modra številka: 080 80 92

On-line vestnik DDV v poslovni praksi

ISSN 2350-6229

Copyright 2016 by Dashöfer Holding, Ltd.
& Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

Vse pravice, predvsem avtorske pravice, licenčne pravice in pravice industrijske lastnine so izključna last Dashöfer Holding, Ltd. in so zaščitene z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Vse pravice so pridržane, predvsem pravica do razmnoževanja, distribucije in prevoda. Brez predhodnega pisnega dovoljenja založbe je prepovedana reprodukcija v kakršnikoli obliki (tisk, fotokopiranje, elektronske ali druge reprodukcijske oblike) in tudi shranjevanje, predelava ali širjenje z uporabo elektronskih off-line sistemov.

Informacije, ki jih vsebuje to delo, so bile pripravljene na osnovi najboljših spoznanj v času objave. Zaradi neenotnih pravnih razlag in nepopolnih rezultatov raziskav ter zakonodaje pa delo ne zagotavlja absolutne brezhibnosti.