On-line vestnik: DDV V POSLOVNI PRAKSI
On-line vestnik: DDV V POSLOVNI PRAKSI

Spoštovani,

tokrat odgovarjamo na vprašanje, ki je prišlo iz proizvodnega podjetja, nanaša pa se na pravilno poročanje dobave blaga v DDV evidence. Pojasnjujemo tudi, v katera polja DDV-O obrazca je treba vpisati račun, prejet iz EU, in ali se mora podjetje, ki nima 50.000 EUR prometa, opravlja pa slikopleskarska dela v Nemčiji, identificirati za namene DDV v tej državi.

Izvedeli boste več informacij o DDV pri opravljanju storitev oplemenitenja jeklenk, katero stopnjo DDV uporabiti pri prodajanju pripomočkov za invalide in kdaj pri oddajanju nepremičnine v najem od oddajanja obračunati DDV.

Če vas zanima, kakšna je klavzula na računu za servis v Bosni, ko je račun izdan v Sloveniji, preberite aktualno izdajo vestnika DDV v poslovni praksi!

Vabljeni k branju!

Kristina Suhadolnik,

strokovna urednica

On-line vestnik DDV v poslovni praksi je vaš osebni vodnik skozi zapletene poti v labirintu DDV zakonodaje. Da je on-line vestnik učinkovit pripomoček za delo z DDV pričajo njegovi jedrnati članki, ki jih za vas pripravljajo najboljši davčni strokovnjaki. Vsebine so predstavljene na jasen in razumljiv način, dodano vrednost pa predstavljajo praktični nasveti in posebna opozorila.

On-line vestnik DDV v poslovni praksi je namenjen vsem, ki morajo pri svojem delu dobro poznati vsa zahteve DDV zakonodaje na različnih področjih.

ON-LINE VESTNIK VAM PRINAŠA:

  • nove DDV informacije vsakih 14 dni
  • komentar novosti s področja DDV zakonodaje
  • odgovore strokovnjakov na vprašanja bralcev
  • arhiv vseh številk vestnika od leta 2005 dalje >> TUKAJ
O izidu nove številke on-line vestnika boste obveščeni po elektronski pošti, skupaj s pdf verzijo.

OSEBNA SVETOVALKA ZA ON-LINE VESTNIK

Potrebujete informacije v zvezi z uporabo on-line vestnika?
Na voljo vam je vaša osebna svetovalka Cvetka Gilly!

01/43-45-599


Uredništvo
Kristina Suhadolnik, mag. soc.
E-pošta: kristina.suhadolnik@dashofer.si

Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.
Dunajska cesta 21
1000 Ljubljana

Brezplačna modra številka: 080 80 92

On-line vestnik DDV v poslovni praksi

ISSN 2350-6229

Copyright 2016 by Dashöfer Holding, Ltd.
& Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

Vse pravice, predvsem avtorske pravice, licenčne pravice in pravice industrijske lastnine so izključna last Dashöfer Holding, Ltd. in so zaščitene z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Vse pravice so pridržane, predvsem pravica do razmnoževanja, distribucije in prevoda. Brez predhodnega pisnega dovoljenja založbe je prepovedana reprodukcija v kakršnikoli obliki (tisk, fotokopiranje, elektronske ali druge reprodukcijske oblike) in tudi shranjevanje, predelava ali širjenje z uporabo elektronskih off-line sistemov.

Informacije, ki jih vsebuje to delo, so bile pripravljene na osnovi najboljših spoznanj v času objave. Zaradi neenotnih pravnih razlag in nepopolnih rezultatov raziskav ter zakonodaje pa delo ne zagotavlja absolutne brezhibnosti.